General

GALAPAGOS TOTAL 10D/9N

10 dgr 24 990

 

DAG 1:         Quito/Guayaquil – Santa Cruz
Tidigt på morgonen flyger vi till ön Santa Cruz, en av de viktigaste öarna i skärgården eftersom det är där de flesta hotell finns. Efter incheckning på hotellet i Puerto Ayora gör vi en utflykt till Tortuga Bay

Vandring till Tortuga Bay

För att komma till Tortuga Bay måste du gå en vandringsled och strandpromenaden omgiven av kaktusar, Palo Santo träd och Matasarno träd. Promenad i solen belönas med en spektakulär vit sandstrand som sträcker sig över den södra kusten av Santa Cruz. Tortuga Bay beach är känd för sin expansiva och orörda strandlinje som gradvis tar oss ned till det glittrande Stilla havet. Det är ett bra ställe bara koppla av och njuta i solen med många fåglar att. Att snorkla i de vackra lagunerna avslöjar hela rikedomen i Galapagos marina livet.

Vandringen är på ca 5 km. (OBS! Frivilligt så klart)

Väl tillbaka kopplar vi av på hotellet innan vi samlas för middag.

 

DAG 2: Santa Fe

Idag besöker vi Santa Fe. Vi kommer att spana efter fåglar som charmiga, blåfotade sulor, Nazca sulor och andra havsfåglar. Vi kan även beundra sjölejonen som vilar på klipporna. Dagen kommer att bjuda på snorkling med färgglada fiskar och nyfikna sjölejon. Frukost och lunch ingår.

Båttur halvdag Bay Tour

Ombord en liten båt kommer vi att besöka olika platser i bukten vid Puerto Ayora. Vi kommer att upptäcka marina leguaner, sjölejon och blå footed boobies . Vi kommer också att ha möjlighet att snorkla med havssköldpaddor om vi har tur . Den här turen är full av vackra sevärdheter och det är ett bra sätt att spendera på morgonen eller eftermiddagen på ön Santa Cruz.

Dykdag 1. Du som väljer dykpaketet gör 2–3 dyk i dag. Ersätter ovanstående program.

 

DAG 3: Floreana

Idag skall vi besöka Floreana.
Floreana Island har förmodligen den mest färgstarka och omtalade historien av alla Galapagosöarna. Ingen vet riktigt vad som hände de första invånarna utom de själva. Även för dem är det ett mysterium.
Båttur till Floreana,

En av de bebodda öarna på Galapagos. Här ser vi en koloni av jättesköldpaddor. Vi kommer även att göra ett besök till sköldpadda centrat mitt på ön. Efter lunch kommer vi få chansen att snorkla och leka med sjölejonen. Via vår båt spanar vi efter speciella fågelarter såsom blåfotad sula och fregattfågel. På eftermiddagen återvänder vi till Puerto Ayora och vårt hotell. Frukost och lunch ingår.

DAG 4: Isabela
Vi tar en snabbåt (ca 2 tim.), till den största och vackraste ön i arkipelagen, Isabela. Ön har en härlig söderhavskänsla med en underbar barfota stil.  Väl framme tar vi oss till vårt hotell i charmiga Puerto Villamil. Resten av eftermiddagen är fri att koppla av på stranden. Frukost ingår.

DAG 5: Isabela

Utflykt; Tintoreras, Halvdag
Efter frukost är det dags att besöka Tintoreras, en liten lavaö, där havsleguanerna lägger sina ägg under parningstiden. På Tintoreras kan vi få se, om vi har tur, vit fenad revhaj vila i en lavakanal. Vi snorklar och simmar i närheten av ön.

Dykdag 2. Du som väljer dykpaketet gör 2–3 dyk i dag. Ersätter ovanstående program.

 

DAG 6: Isabela

Utflykt; Sierra Negra, Halvdag
Vi skall idag besöka världens näst största vulkankrater, Sierra Negra. Vi kommer att vandra längs kratern, ett bra sätt att färdas i denna vackra och annorlunda miljö. Vi kommer även besöka vulkanen Chico med sitt fascinerande landskap. På eftermiddagen återvänder vi till Puerto Villamil. Frukost och lätt lunch ingår.

 

DAG 7: San Cristobal *
06:00 tar vi båten ca 2 timmar till Santa Cruz äter frukost/lunch när vi kommer fram. Kl. 14:00 tar vi båten ca 2 tim. till San Cristobal. Väl framme tar vi oss till vårt hotell som ligger bara någon minut bort.

FLYG: För dem som vill flyga kan lägga till 145 USD på plats.

 

DAG 8: San Cristobal och Kicker Rock

Båt utflykt; heldag Isla de Lobos – Kicker Rock
Kicker Rock (aka León Dormido) är resterna av en vulkanisk kon som har urholkats av havet. Ovanför vattnet, svävar de höga klippformation över 500 fot över Stilla havet och är hem för ett antal Tropikfåglar, Blåfotad Boobies och Praktfregattfåglar. Den verkliga dragningskraften sker under havsytan. Den naturliga erosionen av denna gamla kon har skapat en kanal mellan stenarna som ger den perfekta miljön att se en mängd olika hajar och rockor inklusive Spotted Eagle Rays, vit revhaj och Galapagos haj, men även Hammarhaj! De unika förutsättningarna i detta område ger en bra möjlighet att snorkla med dessa magnifika djur. Simma med hajar är otroligt, ingen tvekan om det. Ett lunchstopp och bada vid Manglesito Beach på Islas Lobos ingår också i denna Galapagos höjdpunkt. Efter lunch kan du snorkla med vänliga sjölejon eller ta en promenad på stranden. Under våra sommarmånader finns även chans att se valar.

Dykdag 3. Du som väljer dykpaketet gör 2 dyk i dag.

DAG 9: San Cristobal

Utflykt; Halvdag Vandring Cerro Tijeretas och Bay snorkel
Strax norr om Puerto Baquerizo Moreno, San Cristobal är nationalparken tolkning centrum , Cerro Tijeretas och Playa Carola. En stenlagd stig leder upp till Cerro Tijeretas har ett litet nätverk av vandringsleder som leder till ett panorama utkik ovanför en skyddad vik som är utmärkt för snorkling. Vi fortsätter från Cerro Tijeretas, förbi en staty av Charles Darwin och så småningom till Playa Carola. Känd för sin fyr på den punkten Playa Carola är en bra plats att simma med sjölejon och njuta i solen. Om vågorna är upp, är det möjligt att du kan se sjölejon dela vågor med lokala surfare.

 

DAG 10: Hemresa från San Cristobal

Frukost och därefter transfer vidare till flygplatsen för flyg till Quito/Guayaquil.

 

TILLÄGG FÖR DYKNING 3 dagar//6 dyk.               5600:-/pers.

 

INFO:

 

HOTELL

 

TRANSPORTER

 

GUIDER

 

UTFLYKTER

 

 

Price includes

  • Transportation between the program
  • Meals
  • Services of the guide of the program
  • Museum tickets

Price do not include

  • Other costs not offered in this program
  • Tip for your tour guide

Activities

 

 

EXTRA UTFLYKTER PÅ GALAPAGOS
Det finns fler utflykter på Galapagos att välja på. Vi har valt ut de som vi tycker ger den största variationen och samtidigt försöker vi hålla ett harmoniskt tempo. För dem som har special intressen eller vill på något sätt få ännu mer ut av sin resa, kan välja att byta ut någon av de existerande utflykterna mot nedanstående Extra turer.

Eventuella ändringar borde vara klara innan man ankommer.

SANTA CRUZ

Utflykt; North Islands

Med båt tillsammans med en lokal guide besöker vi någon av de obebodda öarna på norra sidan. Bartolome; Bartolome Island är hem till några av de mest hisnande panorama utsikter  på Galapagosöarna. Den här turen ger en stor möjlighet att se slående vulkaniska klippformationer i olika nyanser av skimrande svart, rött och grönt.  När du går längs den spektakulära halvmåneformade rosa och vit sandstrand, kommer du att följa fotspåren av generationer av gröna havssköldpaddor som återvänder varje år för att lägga ägg i sina förfäders hem. Nort Seymore; North Seymour Island är en naturlig tillflyktsort för Blue - Footed Boobie . Den här turen stannar också vid isolerad Bachas stranden för ett uppfriskande snorkla i det ljumma vattnet . En avstickare till en liten lagun ger en möjlighet att se Flamingos. På grund av sin sammanslagning djurliv och närhet. South Plaza Island Här sätter sjölejon ungar sitt ansikte mot ditt cyklop och tittar nyfiken in. Här ser man även landleguaner, Sally Lightfoot krabbor och olika häckande sjöfåglar. I själva verket har South Plaza en av de största sjölejon kolonier i hela Galapagos skärgården. Ofta kan man se tjurar försvarar sina harem i det azurblå vattnet i kanalen. På land, kan du se röda och gula landleguaner, Swallow - tailed måsar, Red -billed Tropicbirds, Audubons liror, fregattfåglar, Nazca och Blue- footed Boobies.

Byt ut: 100$

Dykning

Utflykt; Dykning, Heldag 2 dyk/dag Utrustning ingår

Byt ut: 300$

SAN CRISTOBAL

Utflykt Juncosjön, Halvdag
Vår lokala guide er till den höga delen av ön och Juncosjön, den enda sötvattensjö där vi kan se marina fåglar. Vi fortsätter vår utflykt med att besöka ett center för Galapagossköldpaddor och sedan tar vi oss till stranden Puerto Chino. Hemresan tar oss direkt tillbaka till hotellet.

Dykning

Utflykt; Dykning, Heldag 2 dyk/dag Utrustning ingår

Byt ut: 300$

ISABELA

Utflykt; Los Tuneles, Heldag

Med båt tillsammans med en lokal guide skall vi ta oss till en av de mest häpnadsväckande snorklingsplatser på Galapagosöarna. En serie av lavaflöden har skapat hundratals valv och tunnlar, både över och under vattenytan. De slående geologiska formationer är överträffas endast av extraordinär samling av varelser som kallar denna plats hemma. Vattnet är stilla och har en häpnadsväckande mängd av marint liv som är synlig från ovan när du vandrar över lava valv och broar eller underifrån när du snorklar i denna unika miljö.

Byt ut: 100$

Dykning

Utflykt; Dykning, Heldag 2 dyk/dag Utrustning ingår

Byt ut: 300$

 

Priser förutsätter att man befinner sig på den ö turen utgår från. Priset är när man byter från en annan utflykt.

Available departures

Additional availability text. You can use this field for disclaimer text or anything else you want your clients know before booking.
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Europe

EuropeFar far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic Read more

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.