General

ZANZIBAR & TANZANIA 2017

Strax utanför Tanzanias ligger den vackra ön Zanzibar. En gång en knutpunkt för all handel mellan Asien och Afrika.  Med sin rika kultur, sina vida vidsträckta stränder och sina mysiga gator är detta en pärla i den indiska oceanen. Snorklingen är fantastiskt och klimatet är pålitligt, sol varje dag. Här finner man något för alla smaker och plånböcker.

Närheten till Tanzania gör att man får ett fantastiskt utbud av utflykter och sevärdheter. Följ med på en Safariresa och se alla de djuren som man bara drömt om som barn.

Zanzibar är en riktigt tropisk paradisö som måste upplevas. En resa hit kommer garanterat att ge dig många vackra minnen för livet och en stor längtan efter att få återvända. Välkommen till denna pärla!

 

Dag 1                   Flyg från Göteborg till Tanzanias huvudstad Dar es Salam/Zanzibar

Dag 2                   Ankomst på morgonen Dar es Salam/Zanzibar. Transfer ca 30 min till vårt hotell i Stone Town. På eftermiddagen skall vi ta en stadsrundtur med en lokal guider som berättar om den gamla och intressanta staden från 1800 talet. Detta är en utflykt till fots och den håller på ca 3 tim.

Hotell i Stone Town

Dag 3                   Båtutflykt till Prison Island.

Ön har fått sitt namn precis som det låter, detta var tidigare ett fängelse för slavar och en karantänstation för Zanzibar och fastlandet, numera ger ön dig chansen att fly för lite lugn och ro.

Ön ligger nära den Stone Town, det är också ett hem för gigantiska landsköldpaddor som importerades från Seychellerna i slutet av 19-talet. Nu är det mer allmänt känd som ett hem för Zanzibars Giant Aldabran sköldpadde koloni, några över hundra år gammal! Detta hotade arter kom till Zanzibar som en gåva från regeringen i Seychellerna.

Väl på ön, har du möjlighet att mata och klappa sköldpaddor, om du har tid kan du också ta en promenad genom skogsmark interiör där du kommer att se en mängd olika fåglar, färgrika påfåglar, fladdermöss och vackra fjärilar. Håll ögonen öppna även för de blyga och svårfångade duikers – en ovanlig liten antilop arter.

Ön är kantad med en korallrev, perfekt för snorkling, och har en härlig vit strand för solbad.

Hotell i Stone Town

Dag 4                   Båtutflykt – Delfin safari. Vi beger oss till öns södra udde, Kizimkazi byn, där vi tar en båt ut för att möta dessa intelligenta djur. Där kan vi se både flasknos delfiner och knöl delfiner. Delfinerna är mest aktiva under morgonen. Därför startar turen kl.06:00.

Hotell i Stone Town

Dag 5                   Idag skall vi be oss upp till öns norra spets för ett par dagars avslappning inför det stora äventyret i Tanzania. Vi tar oss upp till Nugwi där tidvattnet är som snällast och vattnet som varmas. På vägen upp stannar vi till på ett plantage där det odlar kryddor. Spice Tour

Vi tar in på hotell

Dag 6                   Fridag att koppla av och njuta av stranden och solen. Snorkla för dem som vill.

Dag 7                   Fridag att koppla av och njuta av stranden och solen. Snorkla för dem som vill.

Dag 8                   Fridag att koppla av och njuta av stranden och solen. Snorkla för dem som vill.

Dag 9                   Transfer tillbaka till Stone Town. Här skall vi med snabbgående katamaran ta oss till en av Tanzanias huvudstäder, Dar es Salam. Här väntar oss vår transport som skall ta oss de ca 200 km till Morogoro. Vi tar in på vårt hotell.

Dag 10                 Safari dag 1. Vi tar oss längst asfaltsvägarna, och redan här kan man se ett rikt djurliv, till Mikumi Gate. Vi byter här bilar och åker i Jeepar. Sex personer i varje jeep. Nu tar vi oss med 4 hjulsdrivna bilar till där djurlivet är rikast. Det finns en ”man made lake, där vi kan se flodhästarna, annars är allt på riktigt. Vi äter en lunch inne i parken. Vi ser mer av det rika djurlivet på eftermiddagen. När vi har sett allt och lite till beger vi oss tillbaka till Morogoro. Vi tar in på vårt hotell.

Dag 11                 Safari dag 2. Vi tar oss idag på en lite mer annorlunda safari upplevele. Vi skall ta oss till Udzungwa Mountains National Park. I denna National park hittar man Tanzanias högsta vattenfall, Sanje Falls som de heter. Inget i jämförelse med Victoria fallen i Zimbabwe eller Iguasso fallen i Brasilien. Men det som förgyller denna dag är den härliga naturen, samt möjlighet att gå till fots i detta spännande landskap. Vi äter en lunch här innan vi ser lite till på eftermiddagen. På eftermiddagen beger vi oss tillbaka till Morogoro. Vi tar in på vårt hotell.

Dag 12                 Vi beger oss tillbaka till Dar es Salam. En resa på ca 5 timmar. Väl framme vilar vi ut på hotellet. Vi skall iväg mitt i natten så det kan vara en bra idé att vila på hotellet den tid som är kvar av dagen.

Dag 13                 Tidigt denna morgon 03:25 skall vi flyga hem till Sverige och är hemma samma dag.

 

13 dagar. 13 400: –

Price includes

  • Transportation between the program
  • Meals
  • Services of the guide of the program
  • Museum tickets

Price do not include

  • Other costs not offered in this program
  • Tip for your tour guide

Activities

Activities extra info. Lorem ipsum dolor sit amet.

Available departures

Additional availability text. You can use this field for disclaimer text or anything else you want your clients know before booking.
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.