General

Colombia

Kontinetens kontrast

19 dagar

28 975:-

Colombia är utan tvekan ett av de vackraste länderna i världen. Anderna med dess branta toppar och vackra dalgångar, Här ligger huvudstaden Bogota med det största guld muséet i världen. Amazonas mystiska djungel med en rik flora o fauna. Den karibiska kusten med all dess glädje sol och rytmer. Den hemliga karibiska ön San Andres 800 km från Bogota och bara 12 km långt. Här hittar man en ny annorlunda värld, ett Karibien som det var tänkt från början.

Dag 1. Hemorten – Bogota 
Vi flyger med mellanlandning till Colombias huvudstad, Bogota. Anländer senare samma kväll. På flygplatsen möts ni upp och vi kör er till hotellet.

Dag 2. Stadsrundtur Bogota 
Frukost på vårt hotell. Därefter återsamlas vi för en rundtur där vi bland annat besöker Guld muséet, med den största samlingen i hela världen, Vi tar oss med linbana upp till Monteserrat. Här har man en fantastisk utsikt över denna stora stad i Anderna. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Vi nuddar bara på denna stad men får en härlig känsla.

Dag 3. Heldagsutflykt till kaffe distrikten
Efter en god frukost lämnar vi storstadsmyllret och åker buss genom Bogotas södra delar och förorter och vidare mot det bördiga kaffedistriktet Pereira. Efter cirka fyra timmars färd når vi en estancia. Här besöker vi en kaffe farm och kan se de olika stadierna i kaffe produktionen. Efter lunch fortsätter vi sedan till Salento, en mysig by med små kullerstensgator. Här sover vi på ett mysigt hotell.

Dag 4. Heldagsutflykt Valle Cocora & Salento
Här besöker vi nu molnregnskogen i Valle Cocora National park, här vandrar vi på en plast med mycket flora och fauna. Vi ser en hel del endimiska kolibrier från området och en gul papegoja som bara finns här. Vi tar oss senare tillbaka till Salento där vi går på en walking city tour.

EXTRA: för dem som vill rida på häst under denna utflykt kan boka det mot en tilläggskostnad på 50 USD/pers

Dag 5. Santa Rosa de Cabal 
Efter frukost beger vi oss till staden Santa Rosa de Cabal, en 1,5 timme privat van enhet och strax utanför staden Pereira. Santa Rosa de Cabal är känd som ”City of Araucarias” för vackra vintergröna träd som pryder Las Araucarias Park. Efter en kort promenad genom staden Santa Rosa de Cabal, kommer vi att göra vårt sätt att djupt vackra Balneario de Santa Rosa, en Resort med vackra vattenfall, flera termiska vattenbassänger och närliggande vandringsleder.

 

Här kan du välja att bara koppla av i en av de termiska pooler, simma under en kristallklar vattenfall, eller gå på en natur vandring och utforska några av de varma källorna. Du kommer att ha en möjlighet att se den rika floran och faunan i reserven och få en fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden

Efter en underbar dag tar vi oss till Manziales där vi skall sova över natten.

 

Dag 6. Buss tillbaka till Bogota 
Vi skall upp med tuppen för att ta en buss tillbaka till Bogotas flygplats. Resan tar ca 6-7 tim. beroende på trafik. För dem som vill flyga tillkommer en kostnad på 50USD som skall betalas på plats. Skall betalas på plats.

Väl framme fortsätter resan till den underbara Karibiska kusten. Vi flyger de knappa 2 timmarna till Santa Marta. Detta är Colombias äldsta stad. Väl framme tar vi in på hotell.

Dag 7. Utflykt Tayrona national Park 
Efter frukost Är de dags för en heldagstur med sol sand och vackra stränder. Vi tar oss med buss till Nationalparken som ligger ca 1 timme från Santa Marta. Härifrån skall vi besöka 4 olika stränder. Vi åker med en typisk båt från området som kallas ”lancha”. Vi gör strandhugg där vi kan slappa, njuta, promenera, snorkla eller vad som faller en in. Efter en fantastisk dag med vykortsstränder beger vi oss tillbaka till Santa Marta och vårt hotell där.

Dag 8. Buss till Cartagena                                  
Frukost på hotellet. Vi har tid att ta det lite lugnt på morgonen innan vi skall bege oss längst kusten till Cartagena, resan med buss tar ca 5 tim. Väl framme tar vi in på vårt hotell.

Dag 9. Halvdagutflykt Cartagena 
Efter frukost beger vi oss till den gamla delen av Cartegena. Cartagena grundades av spanjorerna 1533 och hade en viktig roll rent strategiskt, när guld och andra skatter skulle fraktas med flottan till Spanien. Detta ledde till att staden var väldigt eftertraktad bland pirater och andra länder så därför lät man uppföra olika fästningar och en solid stadsmur. Vi börjar på San Felipe de Barajas, en av de bäst bevarade fästningarna i hela Latinamerika. Muren, fästningen och den historiska stadsdelen finns med på UNESCO’s världsarvslista. Se fram emot utsikten över Cartagena när vi promenerar runt på fästningen.

 

Sedan åker vi in till den historiska stadsdelen för en rundtur. Vi går i ett lugnt tempo och pausar på små caféer med något svalkande. Vi har god tid på oss att njuta av de vackra byggnaderna och märka stämningen bland gator och torg. Vi kommer förbi den stora katedralen uppfördes 1577 och ersatte den tidigare kyrkan av halm och strå. Katedralens stil är byggd med inspiration från balisker i Andalusien och på Kanarieöarna.

På eftermiddagen har man tid på egen hand runt i stan. Vill man hellre koppla av vid poolen på hotelltaket går det också alldeles utmärkt.

 

Dag 10. Cartagena 
Frukost på hotellet. Fridag för strand aktiviteter.

EXTRA +50USD/pers. Skall bokas i förhand, betalas på plats.

Efter frukost åker vi buss som tar oss till ett spännande mangroveområde som ligger norr om staden. Här finns ett litet samhälle bestående av afro-colombianer som har bott här sedan slaveriet upphörde på 1800-talet. Deras ättlingar som lever här idag livnär sig främst på fiske. Utflykten organiseras av en lokal grupp som stöttar olika sociala projekt med målet att förbättra deras levnadsstandard.

Vi ger oss ut i kanot som leds av en man som för oss fram på vattnet med hjälp av en lång stav. Här kommer vi helt inpå mangrovens träd och får kanske syn på krabbor som lever vid trädens rötter. Området präglas av lågvatten och vi ser en tydlig aktivitet av fiskar vid vattenytan. Detta lockar både hägrar, tärnor och skarvar men även lokala fiskare som kastar ut sina när, precis som deras förfäder en gång gjorde. Sedan återvänder vi till Cartagena för en avkopplande eftermiddag.

Dag 11. San Andres, Karibien 
Fridag för dem som skall åka till San Andres. Flyget lämnar kl. 19:00. Framme 20:30

Väl framme på den lilla ön som ligger härligt till i västra Karibien. Vi tar oss till hotellet som ni förstår aldrig är särskilt lång bortaJ

BOGOTA För dem som flyger hem lämnar hotellet på morgonen och flyger till Bogota för vidare färd hem till Sverige.

Dag 12-15. San Andres, Karibien 
Frukost ingår på hotellet. Vi har nu 3 underbara dagar att spendera som vi vill. På Hotellet ingår det en utflykt till Jonny Cay en av dagarna.

San Andres och Providencia skärgård har en ganska nyfiken och konstiga historia som började så tidigt som 1510. Debatten om vem som egentligen upptäckte skärgården är en fråga om påstående. Å ena sidan, sägs det att de spanska conquistadorerna upptäckte öarna under resa från Jamaica till Miskito Cays. Andra rapporter säger gamla fiskeexpeditioner av centralamerikanska infödda före Pre-colombianska eran var ansvariga för upptäckten av öarna. Många historiker dock länka andra resan av Columbus med själva upptäckten av territoriet inklusive de flesta av de andra öarna i närheten. Vissa författare har även skrivit att de första erövrarna att sätta sin fot på ön var faktiskt Alonso de Ojeda och Pedro de Nicuesa. Skärgården är ca 17 miles lång.

Hundra år senare, enligt uppgifter i holländska och engelska buccaneers, pirater och smugglare, fanns en grupp holmar och öar som var omgiven av ett hav av sju färger. I själva verket, turism minister och resebyråer i Colombia fortfarande utnyttja havet av sju färger slogan och namn i sin marknadsföring av semester plats i dag.

Ofullständig information har införts nyligen av författare som colombianska författaren Fanny Buitrago angivande av öarna koloniserades 1629 av rika engelska puritaner inklusive Lord Brooke (den viscount av Saye-Sele), John Pym och greven av Warwick. De parter som bildats slavhandeln företaget kallas Providencia Company som koloniserade både Providencia San Andres samt angränsande Tortugaön nära den nordvästra kusten av Hispaniola. Området slutligen samordnas av både holländska och engelska. Bomull, majs och tobak var de viktigaste grödorna och exportvaror vid tidpunkten. Området erövrades av spanska conquistadorerna under andra halvan av 17-talet år 1641.

Här finns mycket att göra i form av sol bad, snorkling och avslappnande dagar på stranden.

 

Dag 15. Flyg till Bogota 
frukost på hotellet. Hela dagen fri på San Andres att njuta av en av Karibiens mest unika platser…

Vi flyger till Bogota där vi tar in på hotell. Vi sover ut innan det är dags att bege sig till Amazonas.

Dag 16. Flyg till Leticia i Amazonas 
Frukost på hotellet. Transfer till flygplatsen för flyg till Leticia. Detta ligger i Treriksröset mellan Brasilien, Peru och Colombia. Väl framme tar vi in på hotellet och tar en walking City tour i Leticia. Vi besöker Parque Santander.

 

Dag 17. Amazonas 
Frukost på hotellet. Lämnar Leticia på morgonen. Resor 45 minuter med båt till ”Marasha” naturreservatet ligger 25 km bort, uppströms på Amazonfloden. Vid ankomsten till reserven, börjar vi med en promenad för ca 1.5hrs som tar dig rakt in i naturen där du till fullo kan uppskatta flora och fauna i landskapet. Utflykten fortsätter på vissa ”malokas”, vilka är ceremoniella hyddor tolkas i den lokala mode. Ta en kanottur på sjön för att uppskatta den största lily växter vatten i världen: Victoria Regia, vissa arter av fåglar och fiskar. Gå tillbaka till bryggan och tillbaka med båt till Leticia.

Besök till Marasha naturreservat. Native ”Malokas”. Sjön.

Ungefär sju timmar.

Dag 18. Amazonas 
Frukost på hotellet. Ni skall vi ytterligare en dag i Amazonas djungeln.

Heldag Puerto Nariño & Tarapoto Lake

Avgår tidigt på morgonen från Leticia, färdas längs Amazonfloden. Reach Tikunas ”liten by Makedonien, känd för sina hantverk från” yanchama ”(bark), vackra tillbehör modiga med frön och fjädrar, färgglada handvävda väskor och olika snidade pinnar, halsband tillverkade av palosangre (blod träd). Fortsätt med båt till Amacayacu National Park, för att uppskatta många typer av flora, fauna och gamla träd som Amazonas Ceiba. Efter lunch reser till Puerto Nariño, en blandning av nybyggare och infödda, näst största stad i Amazonas. Senare på resor uppströms floden till Tarapoto sjön där det är möjligt att se arter som rosa floden delfiner. Åter till Leticia.

Cirka åtta timmarna.

 

Dag 19. Hemresa 
Flyg till Bogota för vidare flyg tillbaka till Sverige.

 

Efter en mellanlandning når vi vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 18 övernattningar i dubbelrum · 18 frukostar · en lunch · utflykter enligt program · reseledare

Price includes

  • Transportation between the program
  • Meals
  • Services of the guide of the program
  • Museum tickets

Price do not include

  • Other costs not offered in this program
  • Tip for your tour guide

Activities

Activities extra info. Lorem ipsum dolor sit amet.

Available departures

Additional availability text. You can use this field for disclaimer text or anything else you want your clients know before booking.
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.