General

Afrika Overland

Tanzania – Zambia – Botswana – Sydafrika

Vi skall ta oss på en 3000km lång resan från Tanzanias kust ner till Godahoppsudden i Sydafrika. Vi tar oss med genom många av Afrikas storheter till den sydligaste punkten i Afrika. Resan är en odyssé i spännande äkta upplevelser. Vi åker med tåg, buss och flyg. Ja till och med båt. Vi kommer kunna bada i Indiska oceanen vid Tanzanias kust. Åka tåg genom Tanzania och det trevliga och öppna Zambia. Här skall vi se och uppleva det mäktiga Victoria fallen. Vi korsar gränsen till Botswana och skall på Safari i den Chobe national park. Med ett överflöd av Elefanter kommer vi här få se många och flera riktigt nära. Vi tar en flodsafari där vi med båt tar oss runt i Nationalparken. Nästa dag med safaribilar genom parken där vi nu får se Zebror, vattenbuffel, giraffer och lejon om vi har tur.

Vidare till Sydafrika där vi skall ta oss ner till de södra regionerna och Kapstaden. Här skall vi besöka Godahoppsudden och Sydafrikas södraste udde – JJKJJK.

En fantastisk resa

Dag 1 Ankomst till Dar es Salam, Tanzanias huvudstad. Transfer till hotellet. The Beach Comber Hotel & Resort
Jangwani Beach, Dar es Salaam, Tanzania

Dag 2 Bad i den indiska Oceanen för dem som vill. Fridag i Jangwani Beach, Dar es Salaam. Det finns tid att åka in och shoppa det man vill ha inför den långa tågresan.

Dag 3 Till Tågstationen förhoppningsvis väl förberedda på den 1820 km långa tåg resan. Totalt beräknas den ta 60 timmar.

Dag 4 Tågresan fortsätter

Dag 5 Tågresan fortsätter

Dag 6 Ankomst till New Kapri Moshi för en 3 timmars bussresa väntar till huvudstaden Lusaka, vi tar in på hotell i Lusaka där vi kan duscha och vila ut.

ALTERNATIV FLYG

För dem som tycker tågresan är en för ansträngande resa och inte uppskattar det enkla livet ombord ett skrangligt tåg kan välja att koppla av första veckan på Zanzibar, inte fy skam det heller!

Dag 1 Ankomst till Dar es Salam, Tanzanias huvudstad. Transfer till bagamongo.

Dag 2 Vi tar er till färjan i Dar es salam där katamaranfärjan till Zanzibar väntar. Resan tar ca 2 tim. Väl framme på plats väntar vår representant att ta er till Ert hotell.

Dag 2-6 Underbara dagar i solen på Zanzibar. Vår representant på plats kommer hjälpa Er med utflykter och råd om ön.

Dag 6 Transfer till flygplatsen för flyg till Dar es Salam och vidare till Lusaka. Väl framme i Lusaka hämtas ni på flygplatsen och återförenas med resten av gruppen som har åkt tåg. Övernattar i Lusaka.

21:40 DAR 2tim 30 Direkt 23:10 LUN Fast Jet 894 kr

Dag 7 Vi tar en transport genom Zambia till Livingstone vid Victoria fallen.

Dag 8 Utflykt till Victoria fallen

Dag 9 Utflykt på Zambesifloden

Dag 10 Transfer över till Botswana Vi tar en buss på knappa 1 timme där vi skall ta en båt över till Botswana. Efter immigrationen och tullen skall vi till vår lodge som ligger i Kasane. En liten by vid Chobe river.

Dag 11 Utflykt till Chobe River

Dag 12 Utflykt på Chobe national park en Gamedrive

Dag 13 Bussresan tar oss till Francis Town och vidare till Johannesburg i Sydafrika. Vi tar oss direkt till flygplatsen för ett flyg till Kapstaden.

Flyg direkt Kasane- Johannesburg 2400 Kr

Dag 14 Fridag Kapstaden. Här kan man välja om man bara vill strosa omkring i kvarteren eller tar en utflykt upp till Taffelbergen. Övernattning i Kapstaden.

Flyg Johannesburg – Kapstaden 600 kr

Dag 15 Heldagsutflykt till Godahoppsudden. Övernattning i Kapstaden

Dag 16 Fridag Kapstaden. Här kan man välja om man bara vill strosa omkring i kvarteren eller tar en utflykt upp till Taffelbergen. Övernattning i Kapstaden

Dag 17 Dags för hemresa. Transfer till flygplatsen för flyg till Johannesburg och vidare hem.

Dag 18 Hemma i Skandinavien efter en fantastisk resa.

Priser från Resan

Tåg Dar – Lusaka 50 USD

Buss Gabarone/Francistown – Johannesburg 200 R

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.