General

VÄSTINDEN PÄRLOR 15 dgr

4 öar i Paradiset.

Dag 1

Transfer till flygplatsen för att flyga till Västindien. Resan tar oss till Port of Spain, Trinidad. En stad på över 1 miljon människor. En smältdeg vad det gäller folkslag, religioner och kulturer. Alla enas under de fem karnevals dagar i februari då hela staden förvandlas till en fest. Resten av året är det ganska lugnt. Vi skall bo i förorten vid stranden, Maracas Bay.

Dag 2

Frukost på hotellet. Port of Spain, Trinidad. Ön är känd för mycket, men för fågelskådare är det något alldeles speciellt. Detta är en av världens bästa platser att upptäcka en rik variation av fåglar.

Bird Tour & City Tour halvdag (35 USD) Vi skall idag bege oss till Asa wright nature centre som ligger i Arima Valley inte långt från Maracas. Vi möter upp en professionell guide som skall visa oss runt. Vi kommer kunna se kolibri, falkar och många andra exotiska fåglar. Den som vill kan ta ett dopp i Clear water pool. Efter besöket tar vi oss in till Port of Spain där vi ser Savahna Park och har tid att shoppa lite.

Dag 3

Frukost på hotellet. Port of Spain, Trinidad. Det den kanske är mest känd för är sin Systerö Tobago

Tobago Tour fullday (135 USD) Vi skall idag bege oss upp tidigt för att ta oss till flygplatsen. Vi flyger de ca 30 min. till Tobago. Här väntar oss nu vår buss som skall ta oss runt ön med en guide. Vi kommer självklart se många av de vackra stränderna här, Englishman Bay, Stränderna vid Spreyside där vi kommer att stanna till för snorklingen. Vi kommer att stanna till vid huvudstaden Scarbourgh lite snabbt innan vi väntar in flyget vi Bucco Reef. Återvänder till Trinidad och vårt hotell. En heldag med mycket sol och intryck.

Dag 4

Återigen till flygplatsen för att flyga vidare till Kingstown, St. Vincent. Härifrån är det bara 10 min till hotellet. Hotel Paradise Beach***+Frukost på hotellet. I Arnos Vale. Resten av eftermiddagen fri till avkoppling på stranden.

Dag 5

Hotel Paradise Beach***+Frukost på hotellet.

Windwardtour  (55 USD) Kl. 10:00 beger vi oss på en utflykt som tar oss längs hela västra sidan av St. Vincent. Vi tar oss till Richmond Vale, där vi gör en kort hike/promenad till de vackra omgivningarna med möjlighet att bada i vattenfallen. De som inte vill promenera kan stanna kvar på centrat och njuta av de fantastiska omgivningarna. Vi äter lunch här innan vi återvänder till vårt hotell utanför Kingstown.

Dag 6

Hotel Paradise Beach***+Frukost på hotellet.

CityTour med Botaniska trädgården  (25 USD) Kl. 10:00 beger vi oss på en utflykt som tar oss längs hela västra sidan av St. Vincent. Vi tar oss till Richmond Vale, där vi gör en kort hike/promenad till de vackra omgivningarna med möjlighet att bada i vattenfallen. De som inte vill promenera kan stanna kvar på centrat och njuta av de fantastiska omgivningarna. Vi äter lunch här innan vi återvänder till vårt hotell utanför Kingstown.

Dag 7

Village Apartments, Bequia ***+Frukost på hotellet.

Frukost på hotellet. Vi kan promenera på stranden, vackra Paradise island ligger en simtur ifrån, en Privat ö man kan hyra för dem med lite tjockare plånbok. Kl. 12:00 beger vi oss till hamnen för att ta färjan till dröm ön Bequia. Vi når Port Elisabeth, Bequia efter ca 2 tim. Nu är allt relaxed och man måste ta allt med ett ö tempo, ingen skyndar här.  Det är även så vackert så det gör ont i ögonen.  Vi bor bara 5 min från Port Elisabeth, Village Apartments, Bequia/Sugar Apple Inn.

Dag 8

ISLAND TOUR; BEQUIA (45 USD) Vi gör idag en halvdags ö-rundtur där vi besöker flera stränder, Port Elizabeth och Turtle Sancuary. Här har man under 30 år försökt återskapa balansen av skölpaddor som tidigare fanns på ön. Vi ser här hur de föder upp och räddar sköldpaddor. Centrat lever på privata donationer och ett valfritt inträde. Vi får höra om JOE Jack,  mannen som skapade centrat. (Vi åker ”Island style” vilket innebär att vi sitter på bänkar på flaket av en bil. Resten av dagen kan man hitta sin egen strand i Paradiset, något som inte är allt för svårt.

Dag 9

BOATTOUR TO MUSTIQUE (120 USD) Idag gör vi en heldagstur med båt till en av Västinden mystiska öar ”Mustiqe”. Mustique är en privatägd ö,  endast  5 km lång och 3 km bred, med ca 800 fasta invånare. Ön är en populär semesterort, speciellt för celebriteter varav en del har hem på ön, exempelvis Mick Jagger och Elton John samt framlidna prinsessan Margaret av Storbritannien som tillbringade långa perioder på ön. Tillbaka till Bequia där vi bor ännu en natt.

Dag 10                Return to SVD/POS

Bougainvilla Hotel, Union Island***, Inkl frukost.

Dagen helt fri att spendera efter eget bevåg. Stränder eller en vykortsdag i byn.  Kl.16:10 skall vi ta vår ”mailboat” till Union Island. Resan stoppar på fler öar och men ser ö-livet susa förbi. Detta är den sista ön i Grenadinerna, nästa ö söderut tillhör Grenada.

Dag 11

BOATTOUR TOBAGO CAYS  (+75 USD) En båt utflykt till Tobago Cays Marine national Park. Den slutliga drömmen om Västindien. Här spenderar vi dagen och kan snorkla sola och bada.

Dag 12

Frukost.  Dagen fri att själv upptäcka och utforska Union Isand. Bougainvilla Hotel***

Dag 13

Kl. 07:00 tar vi båten tillbaka St. Vincent. Vi tar oss till flygplatsen och flyger till Port of Spain. Här övernattar vi.

Dag 14

Vi tar oss till flygplatsen och flyger till New York/Miami för vidare färd hem till Skandinavien.

 

PRISLISTA 2017

Västindiens Pärlor
PRISLISTA 2017 (del i dubbel)
10 dagar EXKL Flyg MIA INKL FLYG           3 500 kr Enkelrum
GuestHouse   9 990 kr         13 490 kr 1 500 kr
Standard Hotels***+ 11 990 kr         15 490 kr 2 100 kr
2 v.
GuestHouse 11 990 kr         15 490 kr 1 900 kr
Standard Hotels***+ 14 990 kr         18 490 kr 2 700 kr
Ingår 200 USD att köpa utflykter för: Följ med på de turer ni önskar och dra av det på era 200USD i kredit. Överstigande belopp betalas kontant på plats. (OBS! ingen återbetalning av outnyttjad kredit)

 

 

Price includes

 • 13 hotell nätter
 • Transfer till samtliga hotell och transporter
 • Services of the guide of the program
 • 200 USD att köpa utflykter för

Price do not include

 • Måltider
 • Tip for your tour guide

Available departures

Additional availability text. You can use this field for disclaimer text or anything else you want your clients know before booking.
 • Indoor standard cabin

  Indoor standard cabin

  Half board

  + more info
  Max:

  Stylish and individually designed room featuring a satellite TV, mini bar and a 24-hour room service menu.

  Bed size:King size

 • First class cabin

  First class cabin

  All inclusive.

  + more info
  Max:

  Stylish and individually designed room featuring a satellite TV, mini bar and a 24-hour room service menu.

  Bed size:King size

Karibien

KaribienRead more

St. Vincent & Grenadiens

St. Vincent & GrenadiensNu kommer vi till det ”äkta Västindien”! När Karibien-seglaren tillfrågas vilken som är den vackraste delen av Västindien, säger de nästan samstämmigt Grenadienerna. Välkommen till trettiotvå underbara paradisöar utspridda i Karibiska havet med Saint Vincent som den största. Huvudstaden heter Kingstown och är en livlig kolonialstad med kullerstensgator, pastellfärgade hus och gästvänlig lokalbefolkning fulla med energi. Read more

Facilities

 • Air Condition
 • Bar
 • Beauty salon
 • Cinema
 • Convention floor
 • Fitness
 • Hairdresser
 • Heating
 • Hotspots
 • Indoor pool
 • Laundry
 • Lounge
 • Outdoor pool
 • Restaurant
 • Room service
 • Sauna
 • Shops
 • SPA
 • WiFi

We are sorry, there are no reviews yet for this cruise.